HTML

Járom a világot

Ez egy útibeszámolós blog próbál majd lenni, a 2010 őszén kezdődött ázsiai nagy kiruccanásról. Még fogalmam sincs, mennyi idő lesz ez az út, és hogy hová fogok eljutni. Első körben a cél Nepál, Bhután, India, Srí Lanka, aztán majd onnan tovább valahogy.

Friss topikok

Linkblog

Technikai közlendők

2010.12.30. 10:21 LeifEriksson

Kedves Emberek,

 

Mint látjátok, folytatódik a blog, ahogy ígértem, de az elmúlt napokban tényleg kellett egy kis szusszanás, pihenés, és nem az írással akartam bíbelődni.

Tudom, van mit ledolgoznom, de igyekszem majd... :)

 

ezzel együtt, néhány "technikai" dolog, amit azért csak elmondanék.

 

1. A történeti utalások, a buddhizmus elemeinek, fontos személyeknek az ismertetése: részint a saját emlékeimből, részint az útikönyvből igyekszem hozzátenni ezeket az elemeket. Ha valahol rosszul emlékeznék, vagy tárgyi tévedés volna, nyugodtan lehet szólni.. :)

2. Nem mindig kronologikus sorrendben írom a bejegyzéseket: van, hogy egy későbbi nap eseményei már megvannak, amikor egy korábbinak nekilátok. Nem nagyon van időm átfésülni az egész blog szövegét, így ha esetleg később újra leírok valamit, amit korábban már említettem, vagy később/korábban magyarázok el egy fogalmat, akkor ezer bocsánat, de ez benne van. Ha bárhol értelemzavaró dolgok tűnnek fel, vagy pongyolának tűnik a szöveg, szintén jelezzétek nyugodtan.

3. A nevek átírása: tudom, ebben néha következetlen vagyok, hol az angolos, hol a magyaros átírást követem. Általában az angol átírást próbálom használni, ahogy a helybeliek is, de néha éppen a másikra áll rá a kezem. Ismét, ha bármi értelemzavaró, vagy érthetetlen volna, jelezzétek. Ha ez egy könyv kézirata volna, akkor persze korrektúráznám, meg minden, de sokszor épphogy annyi erőm van, hogy megírjam a bejegyzéseket, másra nem mindig marad.

4. A fotók hiánya a templomok, dzong-ok belső tereiről: ahol lehet és engedik, ott igyekszem fényképezni, de ahol nem szabad, onnan sajnos nincsenek képek. Ami a fotókat illeti: tudom, hogy amatőr, kocafotós vagyok, ezért meg kell elégedjetek ezzel a minőséggel...

 

így egyelőre ennyi, ami eszembe jutott...és persze ahogy erőm és a netkapcsolat engedi, jön a további folytatás is...

:))

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leif.blog.hu/api/trackback/id/tr252547742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása