HTML

Járom a világot

Ez egy útibeszámolós blog próbál majd lenni, a 2010 őszén kezdődött ázsiai nagy kiruccanásról. Még fogalmam sincs, mennyi idő lesz ez az út, és hogy hová fogok eljutni. Első körben a cél Nepál, Bhután, India, Srí Lanka, aztán majd onnan tovább valahogy.

Friss topikok

Linkblog

VIDEÓ - Leszállás Paróban / Landing in Paro

2010.11.26. 17:33 LeifEriksson

Ez a világ egyik legnehezebben megközelíthető reptere, ahol nagyon látványos, nagyon lélegzet-elállító a leszállás, és kissé ijesztő is, amikor közel húznak el a hegyoldalak...egyszóval: KIHAGYHATATLAN!!

This is one of the world's most unique airport, with a hair-raising, and dangerous approach and landing....very spectacular, and is not to be missed!

 

PARO (PBH), Bhutan!

 

 

 

A fenti videót én magam készítettem (tudom, nem profi minőség, a megjegyzéseket kéretik mellőzni), a következőt pedig azért linkelem be a Youtube-ról, hogy a pilóták szemszögéből is látható legyen, hogy voltaképp miről van szó, és milyen útvonalat kell követni a parói leszálláskor egy gépnek....

The first video was shot by myself (not the finest quality, I know, but I'm not a pro), the second is linked in also from Youtube, where I've found it. It shows from the cockpit the same route that we've followed. This gives an idea what is it like to land in Paro...

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://leif.blog.hu/api/trackback/id/tr572475210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sindbad9 2010.11.27. 09:33:32

Szia Jankó! Nagyon élvezem a beszámolóidat, és változatlanúl irigykedem!!!
Amikor La Pazba indultam Znamenák Pisti azt mondta, olyan nehéz a leszállás a reptéren, hogy csak néhány pilóta képes letenni épségben a gépet. Persze csak ugartott. De Cusco hasonlít az általad felvettekhez, de csak emlékeztet rá. Hajmeresztő az egész mutatvány.
Egy kérdés: Mi van az ijjászokkal?

LeifEriksson 2010.11.28. 14:55:42

@sindbad9:
Ijaszokat meg csak elvetve lattam Thimphu-ban, sajnos aznap epp nem gyakoroltak.
Egy masik videken, Punakha-ban mar volt nehany ficko, akik egy mezon gyakoroltak. Igazi ijaszversenyt szerettem volna latni persze, de eddig nem jott ossze. Meg itt lesz a holnapi nap, akkor talan.

Irom kozben a blogra keszulo szovegeket is, csak nem mindig megy konnyen a feltoltes..

livimama 2010.11.29. 21:27:29

Szia, János!

Csak hüledezek, nemcsak a képeken, hanem a nagy felkészültségeden, már ami a kultúrtörténeti és történelmi ismereteidet illeti.
Vigyázz magadra, sok puszi: Lívia
süti beállítások módosítása